Brug den sjove genvej

Musicon-stien er en smutvej, som byder på oplevelser og interaktivt lys. Brug den prisvindende sti, når du skal til og fra stationen og Roskilde centrum.

Sådan finder du Musicon-stien

Følg Musicon-stien sydpå fra Roskilde Station.

Prøv eventuelt pumptrackbanen, trafiklegepladsen eller boldburet undervejs, inden du rammer lyskrydset ved Søndre Ringvej.

Du skal bare over krydset, så står du på Rabalderstræde, Musicon-bydelens levende hovedgade.

International lyspris til stien

Det interaktive lysprojektet på pumptrackbanen ved Musicon-stien vandt 2019 prisen for bedste udendørs belysning ved den internationale lyspris Lamp Awards. 129 internationale projekter var indstillet.

Juryens vurdering lød:

“Dommerne har valgt at tildele Lamp Award-prisen 2019 (…) for dens enkle og smukke lysdesign, som skaber et unikt og innovativt offentligt rum. Den gennemtænkte og engagerende brug af lys tilfører personlighed til det kulturelle rum og giver brugeren en spændende og dynamisk oplevelse.”

Du kan få en forsmag her:

Se det interaktive lys på Musicon-stien.

Musicon-stiens rute

Find den vestlige gangtunnel, der går hele vejen under jernbanen fra Jernbanegade.

Du kommer op ved rundkørslen mellem Ny Østergade og Køgevej på stationens sydside. Sygehuset ligger lige på den modsatte side af vejen.

I rundkørslen går du cirka 100 meter ned ad Køgevej mod syd, indtil du når Knudsvej. Her drejer du til højre.

170 meter nede ad Knudsvej finder du Thyrasvej på venstre hånd. Følg Thyrasvej til den modsatte ende, hvor den løber ud i Gormsvej – og så står du foran indgangen til Musicon-stien.

Translate